RAYA AIDILADHA

salam aidiladha. this year mr.husband tak balik, so me balik raya KB, mr.husband raya kat Shah Alam.. so boleh la me balik lama sket bahahha!

menu for hari raya..

ada nasi dagang, kuzi cicah dgn roti, roti jala n kari ayam ntah ape lagi dah lupa haha.. tapi pagi kan makan sikit-sikit je dulu sebab semua duk pakat nak makan daging jap lagi..

yumss!

lepas solat raya, makan-makan and ziarah kubur.. pastu balik salin baju jap sebab dlm pukul 10 cmtu dah nak qurban..

gotong royong siang daging, potong bahan masak, masak sama-sama..

ada singgang daging, daging goreng, hati goreng, ikan rebus goreng, ulam-ulam n budu..dah 2 tahun tak raya haji, allahu rindunya dekat arwah umiyah n arwah ayah chik 🙁 time diorang ada dulu, umiyah la pakar bab buat singgang, ayah chik plak akan make sure before raya pergi cari bahan-bahan ni dgn cikna n aunty ta.. cari dapur ke periuk ke ape..

takde pic yg semua ada, sebab time ni ada yg dah masuk mandi la masuk solat la.. kids pon semua kat dalam sebab panas do’oh dah time ni..

malam, ada buat tahlil, bacaan yassin n solat hajat dekat rumah arwah ayah chik..

raya kedua

raya ketiga

raya haji camni la, 2-3 hari la ngadap lauk daging kan..pergi rumah org ni lauk daging, pergi rumah sana pon lauk daging haha.. memang normal la raya haji camtu la.. and tq semua family yg ada sedekahkan daging utk kitorang, and mr.husband ckp kat shah alam pon byk jugak daging kat rumah.. alhamdulillah rezeki..

Leave a Reply