CREPE ALA DIP N’ DIP

bahan – bahan :

  • 3/4 cup fresh milk
  • 2 tbsp vinegar
  • 2 tbsp butter (melted)
  • 1 egg
  • 1 cup flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp baking soda
  • 2 tbsp sugar
  • 1 tsp vanilla
  • dark choc, milk choc, white choc, nutella etc

cara – cara :

mix fresh milk + vinegar dan biarkan 10-15min, then dalam bekas lain satukan bahan kering (flour+baking powder+baking soda+sugar) and ayak.

whisk melted butter + esen vanilla, dengan telur dan fresh milk+vinegar tadi, dah sebati masukkan bahan yang diayak tadi dan gaul sebati sehingga takde ketulan dalam adunan tu, dan boleh terus masak atas pan, make sure guna non stick pan, baru tak melekat.

lastly, me lipat jadi macam segiempat, boleh la letak topping pape..

homemade crepe ala dip n dip

yang ni me cairkan dark choc, sebab rumah ni memang addicted dengan dark choc, then cairkan milk choc + white choc sekali untuk hiasan atas tu.. tapi dalam pic dah x berapa nampak milk choc tu sebab dark choc tu pekat sangat kot hahaa..

yumms!

 

 

Leave a Reply