LAST APPOINTMENT

semalam, appointment dengan pakar ENT.. then check telinga semua lagi and alhamdulillah semua dah ok.. sebab since raya hari tu kot me perasan dah start x bunyi all the time, bunyi lagi tapi bukan sepanjang hari, macam 1 hari tu ada la 2-3 kali je. so doc, cakap dah tak payah follow up dah, if sakit lagi tiba-tiba terus je datang jumpa. Alhamdulillah πŸ™‚

and today, ada appointment dekat Klinik Pakar Perubatan.. alhamdulillah, hb pon makin naik.. hari tu dari 8.9 camtu la sekarang dah 13+.. alhamdulillah, tak sia-sia sehari 10 biji ubat me makan.. HAHA tengok kat kad tu tak campur dengan appointment yang pakai refer surat saje, rasanya lebih 13 kali duk ulang alik pasal telinga ni..

and now Alhamdulillah, semua dah settle. no more appointment. since bulan 9-10 last year kot kes sakit telinga tu, sampai nak kena buat CT Scan eh tau-tau pregnant plak, then miscarriage..pastu hb low sangat plak, and boleh dikatakan setiap bulan demam, dia demam tiba-tiba, eh tau tau demam panas, sampai tonsil berdarah nak makan minum sampai seminggu tak boleh, sakit kepala sampai muntah-muntah, macam-macam suka duka sepanjang sakit telinga ni.. but, alhamdulillah la semuanya dah normal πŸ™‚ and dah boleh start diet balik.. kalau korang ingat me ada update kat SINI dan SINIΒ konon berdiet la even makan x control mana tapi air manis cut terus, memang banyak la turun.. last sekali turun sampai 68kg, kira lagi sikit la target.. turun 65kg then slow-slow la target 60kg macamtu.. tapi start makan ubat a week before tau pregnant tu, mak aih dia punya naik sampai 9kg.. 9kg dalam masa 2 bulan wehhh! stressss je memikirkan, tapi sebab ubat tu buat dah tak sakit terpaksa la telan jugak πŸ™ bila nak kurus niii T__________T nak kena start balik turun 9-10kg πŸ™

ubat doc bagi ada lagi untuk 10 hari macam tu, then nanti dah boleh la start minum green tea hari-hari macam dulu, rinduuuunya lama x minum green teaaaaa.. ada la 2 months kot tetiba jadi x suka masa tu, minum macam nak muntah, rupanya pregnant time tu. mana la tauu kan.. so terus stop, lepas miscarriage pon tak berani nak minum lagi sebab kena telan ubat lagi banyak..btw, thank you kat doc kat klinik pakar shah alam, melayan kerenah selama hampir setahun.. yeah, finally dah tak payah check up telinga dah, maybe check up untuk pregnant pulak next time? heheee..

beriani combo (daging+kambing+ayam)

celebrate dah habis follow up, makan nasi beriani sinar dulang. celebrate la sangat, padahal sebab next time tak tau bila lagi boleh datang.. time datang hospital je la boleh lari g lunch jauh sikit heheee..

Leave a Reply