RAMADHAN 2016, MINGGU KETIGA

15 Ramadhan

13445677_1541967052777626_2479402673920414956_n

sahur : daging + lemak bakar +ikan perkasam

13435440_1542103459430652_4401145088827986221_n

berbuka : daging and lemak bakar leftover sahur semalam, daging goreng ala cikyah and patin masak asam

16 Ramadhan

13501996_1542221209418877_3536689225647012967_n

sahur : kuey teow goreng + crispy chicken

13466225_1542352149405783_4476675438140920161_n

bebruka : kari ayam + sambal udang + telur dadar + petai jeruk and sambal belacan

17 Ramadhan

13501603_1542462759394722_332480158796958100_n

sahur : bread toast with ovomaltine + vitagen

punya la lambat bangun, sampai tak sedar minum vitagen yang dah expired. gila la. nasib baik tak cirit birit.

13502062_1542578632716468_8077699870504057611_n

berbuka : daging balado + telur masak kicap

18 Ramadhan

13507120_1542702636037401_3311871973100029306_n

sahur : creamy tomyum spaghetti with meatball

13537579_1542836029357395_5946267967138431607_n

berbuka : daging salai masak lemak cilipadi + ikan perkasam + telur dadar

actually ni first time me buat daging salai, sebab hari ni mr.husband kena berbuka dengan client so makan la sorang je. oh resepi daging salai kalau rajin later me update ok.

19 Ramadhan

13501780_1542951046012560_2784550360422731670_n

sahur : spaghetti aglio olio

my sis, Mirna kebetulan datang tadi then dia bawakan spaghetti untuk kitorang sahur.

13510951_1543099792664352_2365696836307489539_n

berbuka : nasi kandar ayam + telur ikan and mr. husband punya kambing + telur sotong

20 Ramadhan

13439051_1543217415985923_6143134226559921625_n

sahur : bubur lambuk 3 abdul, mr.husband dapat kat SACC, and kebetulan singgah rumah MIL, diorang bekalkan nasi impit + kari daging

13494826_1543371659303832_7668773974019530457_n

berbuka : ayam masak kam heong + banana leaf asam fish

rezeki hari ni, my BIL belanja berbuka dekat Uncle Sam. alhamdulillah, service dah bagus kalau nak compare dengan puasa last year dekat 45 min baru makanan sampai.

21 Ramadhan

13533283_1543482609292737_3196087992722977873_n

sahur : daging salai masak lemak + telur dadar + sup tulang

actually ada leftover daging salai masak lemak 2-3 hari lepas, so panaskan je and kebetulan malam tu Mir datang bawakan sup tulang.

13532779_1543651645942500_7853939163937671669_n

berbuka : rendang ayam + sambal sotong + terung sambal

 

 

Leave a Reply