PES KARI MOKKU

12002896_10207264103301928_7310065353407437785_n

Pes kari Mokku ni me beli online dekat group S.Alam.. kebetulan abg eddiey ni org sekampung, tapi memang tak pernah kenal pon time kat kampung maybe sebab jarak usia kot..pastu nampak ramai duk cakap sedap dan senang guna pes kari ni, me order la.. boleh la try kan.. ni la hasil drp pes kari mokku..

2015-04-08 20.04.51

kari ayam

letak pes, ayam, santan sikit and air. optional je nak tambah kentang ke ape. siap.

IMG_20150403_194655

kari daging

kari daging ni lama sket sebab nak bg daging tu empuk dulu kan.. tp cara dia sama je, letak pes.. masukkan daging n utk daging bg dia mendidih lama dulu, masukkan santan..air sket and kentang..

11109188_10153245296459634_713375106597075477_n

pajeri terung

seriuosly ni my first time buat pajeri terung. sebelum ni duk makan mak mertua je buat. alang alang abg eddiey cakap pes ni boleh buat pajeri terung jugak me try la, just tambah kerisik je sket. walaaaa.. sedap weh..

actually boleh buat kari ikan utk nasi dagang trg jugak, sebab abg eddiey ni memang ada buka kiosk jual nasi dagang dekat sek16, and dia pun guna pes ni utk masakan dia.. tapi disebabkan mr.husband tak makan sangat ikan, tak terbuat pon lagi kari ikan..maybe next time boleh try.. lagipon satu peket ni dlm 500gm kot berkali kali boleh masak.. yang penting cepat dan senang.. and kalau tak silap sekarang dah ada packaging yang 250gm so boleh la try peket kecik dulu.. confirm tak menyesal.. kalau korang nak try boleh la contact abg eddiey ni

11986600_1058531087493061_137954849132355729_n

fb : Eddiey Mokku Katering

Leave a Reply