NEW MIXER :)

 

Semalam, tengah buat choc cupcake orang order, tetiba mixer macam @#&^*% dlm hati “tak kan nak rosak kott” teruskan lagi, siap pon cupcake.. then nak start buat apam polkadot, dah masukkan bahan bahan semua, baru je on mixer, kadang kadang dia ok kadang kadang tak ok pastu mengeluarkan bunyi yang aneh T_______T damn! rupanya rosakkkkk.. sedih gila. nak nangis pon ada, sebab tak dapat siapkan order. terus masuk bilik tido, padahal tak ngantok pon tapi sebab tension+stress tak dapat nak baking segalakan.. then malam tu, Iwe balik.. and dia try repair.. tak jadi T__T dia call Jidin n Arman.. ramai ramai repair mixer, tak jadi gak T_______T masuk bilik, tido lagi sampai esok pagi. nasib baik takde mimpi pasal mixer.

 

bangun tido, terus pegik kitchen. nak buat cake. tapi terlupa yang mixer rosak. tengok tengok mixer yang rosak tu atas meja lagi, ingatkan Iwe, Jidin n Arman dapat baiki sampai ok semalam rupanya tak. terus mengonlinekan diri and update status.

tetibaaaaaa.. malam ni tergerak nak pegik CC, then Iwe datang pick up.. dalam kereta tak habis habis duk bercerita pasal mixer yang rosak.. sampai je CC, iwe suruh tengok atas meja..OMG!!!

ada 2 mixer. lebih kurang macam cerita oven dulu.. Iwe pegik kedai mintak bawa balik dua dua then suruh pilih.. tak kesah la mana satu janji ada mixer baruuuuuuuuuuuuu.. 🙂 thank you Iwe 🙂

yeay! dah boleh start baking balikkkk 🙂

8 comments

  1. Asha says:

    lps ni ko kene beli mixer yg besar tu nieja…
    order da makin byk tue…mixer pun kne bsr… hehee

  2. Nieja Muhaimi says:

    Asha :: mixer yang besar la rosak 🙁
    takpe la orang dah bagi kan, aku
    terima je babe hahaha drp xde
    lsg kang x buat cake aku

  3. Asha says:

    yg beso rosak? hurm…kental sgt tue adunannya sampai mixer pun x dpt nk mixing hahahaa 😉

  4. Nieja Muhaimi says:

    Asha :: sebab yg besar ni dah
    lama gila, zaman aku skolah kot
    akak aku beli sbb akak aku dlu
    suke buat kuih raya haha.. dah tiba
    masanya kot nak rosak 🙁

  5. Nieja Muhaimi says:

    Asha :: utk raya pon aku
    dah nak close order, x brani
    nak amek byk2 kang x sempat
    marah plak customer

Leave a Reply