AIS KRIM GORENG

supper bersama..

|aiskrim goreng|

dah siap digoreng and ready untuk diNGAPPPP…

|aiskrim goreng keladi|

|aiskrim goreng vanilla|

|aiskrim goreng coklat|

|aiskrim goreng stoberi|

tak silap, ada lagi satu flavor kot.. perisa durian. tapi euw.. sorry! sebab memang tak makan durian. so tak pernah beli and penghuni rumah pon dilarang keras untuk membeli perisa durian. tapi perisa paling best, chocolate! sangatttt suke dan sedap giloss.. pompuan biasa la kan, tak dapat dipisahkan dengan choc haha.. tapi keladi pon sedap. stoberi and vanilla me memang kurang suke sket. tapi sedap jugak la. paling tak sedap DURIAN! padahal tak pernah makan pon, main bantai je cakap tak sedap. HAHA.. kang reader blog ni mogok plak sebab me kutuk durian tak sedap.

16 comments

  1. Masrehan Mahmudi says:

    Nieja: ce citer kat I..kat mana nak beli ice cream goreng nie..nampak mcm sedap jer..terliur gak nie..hehehhe..u buat sendiri ker r beli ready made?
    15 minutes ago ยท Like

  2. Nieja Muhaimi says:

    ready made madam.. tapi selalu jugak buat. senang je madam. biasa kalau saya buat, saya guna roti je..pastu balut ngan breadcrumb.. serious sedap.. try la madam buat kat anak anak ๐Ÿ™‚

  3. Nieja Muhaimi says:

    ain hatikristal :: sangat bestt kan ain..
    boleh dibuat dessert hehe. ๐Ÿ™‚
    vanilla, akak kureng sket.. choc akak
    suka gile. resipi?
    senang je la ain.. akak selalu buat kat rumah
    tapi takde la jadi macam ni.. tapi lagi sedap
    kalau buat sendiri kot

  4. Nieja Muhaimi says:

    ain hatikristal :: aah macam tu je
    cara dia ain.. tapi kalau akak buat tak
    pakai la acuan karipap tu.. bulatkan
    sendiri je and nant celup ngan tepung+telur+breadcrumb
    pastu simpan balik kat fridge kasi keras betul2
    and nant terus goreng.. try la ain

  5. Nieja Muhaimi says:

    ni kat trg madam.. kat s.alam kedai mamak ada biasanya.. tapi mahal sket la..pernah makan kat rafi bistro.. tapi tak sesedap yang ni la hehe

  6. Masrehan Mahmudi says:

    hmm..jauhnya..i try carik yg frozen kat pasar tani stadium s.alam d..xde lap plak…i nak carik yg frozen punyer…blh la msk byk2 skit…huhuuh..ngidam la plak..hehehehhe

  7. Nieja Muhaimi says:

    aah lau frozen senang sket, nak makan je goreng hehe. tapi rasanya kat mall ke gtu ada.. madam try cari sebab dulu macam pernah nampak.. kat giant or tesco..takpon madam buat je la sdiri,lagi puas hati

  8. Masrehan Mahmudi says:

    hahhah…nak suh i buat nie..ssh skit la..apa kata u inbox resepi n cara2nyer..kot senang buat…blh la i try…hehheh

  9. Izdi Ariff says:

    Kalo nak yg frozen,kol no saya..rm6 stu paket..ade macam2 perisa lg..lam stu paket tu ade 5 bijik aiskrim goreng..kalo nk wat untuk kenduri ke pe ke pun boleh..
    012 2531337 = ariff

  10. Nieja Muhaimi says:

    Izdi Ariff :: hye ariff,
    awak duk mana? sebab ramai
    orang tanya tapi diorang
    area kl/s.alam..

Leave a Reply