REST. AYAM BAKAR WONG SOLO SEK 7, SHAH ALAM

ria

oh hari tu pegik makan kat Ayam Penyet RIA. kalau pegik Shah Alam, memang tak sah la kalau tak g makan ayam penyet. kebetulan time tu my cousin, Sha ada. so bawa la dia g makan ayam penyet. nak order ampla penyet, tapi dah habis T__T laku betul. dah la sedap. tak dapat makan. aishh.. pastu nak order alpukat pon dah habis T__T kesian betol. last last my mr.bf dengan baik hati pegik beli kat kedai sebelah, Restro Surabaya kalau tak silap. tapi choc dia sket. tak berapa sedap.

ria1

me and Sha, ayam penyet and my mr.bf as usual la empal penyet.

solo

beberapa hari selepas makan ayam penyet RIA, Dieyla ajak lunch sekali. dia cakap kat Sek 7, Shah Alam ada buka kedai ayam penyet Wong Solo. first time pegik makan. ramai cakap sedap, maka haruslah mencuba kan.

solo1

solo4

mine | set ayam penyet. nasi+ayam penyet+air mineral RM 10.90

solo2

my mr.bf | empal penyet RM 6.90 and nasi putih piring RM 2.50

solo3

and alpukat RM 6 ok sedap πŸ™‚

solo5

solo6

dah nak siap makan, baru la Dieyla and friends Syud and Add sampai. sempat la teman diorang makan and borak borak kejap, nak stay lama pon tak boleh sebab ada hal lain lepas tu.. sorry girls! next time jumpe lagi oke.. πŸ™‚ ohh.. pasal ayam penyet ni sebelum ni 4-5 kali kot me dah pergi makan kat waroeng Penyet, The Curve.. kalau dulu rasa yang ni kot the best, then dah pegik 4-5 kali gak kat Ayam Penyet RIA rasa yang ni paling best. and me jugak pernah pegik Ayam Penyet AP and Wong Solo ni but for me and my mr.bf kami lebih suka ayam penyet RIA kot berbanding dengan ayam penyet AP, Waroeng Penyet @ The Curve andΒ  Wong Solo ni..tapi takde la nak cakap yang lain tu tak sedap but tidak menepati citarasa kami kot.. biasa la lain orang lain citarasa tak gitu πŸ™‚

4 comments

  1. Nieja Muhaimi says:

    Asha :: ni ayam penyet
    wong solo, kat sek 7.. ala
    kat jakel baru tu.. cari la
    dekat dekat situ je.. and
    jgn lupe update kat blog ko,
    nak tau review ko camne plak πŸ™‚

  2. Nieja Muhaimi says:

    Kak Cik :: hoo.. ija pon baru
    tau kak chik shah alam pon
    ado hehe.. dekat la sket,
    mugo nok g Bangi jauh.. tapi
    ija x brapo suko la, suko ayam
    penyet RIA lagi πŸ™‚

Leave a Reply