KENANGAN LALU..

7 tahun lepas.. me pnah kna pngil kt pengetua gara2 sbb ade gad0h ngan s0wang Teacher M*** neh.. memula boley gad0h tu ade 2-3 owang juni0r kat sk00l me bgtau me yg Teacher M*** ni pnah bcerita kat class di0wang..ekceli sme owang tau Teacher M*** ni suka bcerita n bgossip2.. ntah camne die bley tlepas ckap kat dlm class juni0r neh.. ckap yg my bstfrend, syafa + esah ni pnah mencuri kat Koperasi skool.. kbetulan mmg mase tu me, syafa, esah jadi pngawas koperasi.. me bgang r tau dgar citer tu.. then tr0s me bgtau kat syafa + esah.. pe lagik di0wang mmg geram gile r..maen tuduh je.. tr0s kit0wang bgtau kt parent kit0wang.. ye la sbb kit0wang x buat bnda tu.. maen tuduh je.. malu r kit0wang rmai da juni0r2 tau citer tu..tau2 je la.. pehtu citer tu tersebar2..argh~ geram gile.. pehtu 1day tu parents kit0wang g jmpe ngan pengetua skool.. dcuss psal ni.. then pengetua n cikgu2 laen x puas ati.. di0wang panggil me, syafa n esah.. pehtu cikgu2 sme cam nak salahkan kit0wang lagik, lp0n mase tu Teacher M*** ni da buruk2 kan kit0wang dlu..jahat!! last2 me ckp.. “k, fine lau sme x caye, pe kate kite pngil Teacher M*** skali.. n pngil sme pngawas2 koperasi..” pehtu da pngil sme tu.. n tbukti kit0wang memg TAK BERSALAH.. yg salahnye de sowang pgawas koperasi tu n die juga anak kpd cikgu di skool u jgak.. pehtu ingt lg Teacher M*** tu mula nk mintak2 maap ngan kitowang..ckp kononnye die x tniat nak tuduh kitowang gitu la..bla bla bla.. bluwerk..! benci.. me tr0s ajak kwan2 me sme blah dr bilik pngetua tu.. pdan muka die.. pehtu start dr aritu lau jmpe ke pe kat skool or dlm class, kit0wang buat x tau je.. saket lagi ati neh.. then tadi..jeng jeng.. my family n i.. pegik ke rumah die.. 4 wut? sbb td pg her husband dtg umah me, ckap psal tanah yg sbelah umah die tu, tanah tu arwah my dad pnye.. ntah pasl pe ntah.. mlas nk amek tau.. den td ptg kit0wang pegik la umah die, nk ckp psal tanah tu la.. bla bla bla.. tetibe Teacher M*** kuar.. haha! me bwat x tau.. last2 die tg0r me.. tnye2 me blaja mane la watpe la..bla bla.. uh kal0 die x tg0r td.. jgn arap me tg0r td.. tau p0n bsalah.. da btahun tahun..tp me still b**** kt die.. sebaek dlu arwah my dad x jadi buat umah kat sbelah tanah umah die tu.. lau x bjiran la haha..~ then mase nak blk umah die.. salam2.. die spat ckp “sory” ..huhu~ yep.. me da maapkan die p0n.. pehtu lpas blk umah die.. cambese la rutin harian, ptg2 pegik kat tapak umah baru me tu.. bile la nk ciap x tau..ngeh ngeh`..


`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

dib : jom g s.alam diz sun de exp0 kat uitm..
me : ye ke.. mane ko tau?
dib : dlm paper td.. 10.30-11.00 am.. nak x.. peluang neh..
me : ala..tp ahad de sdara aku kawen..uh camne eh..
dib : la.. abes cmne.. rugi la lau kite x gi..
me : nak..tp..isk nanti la aku bgtau mlm nanti..

******************

me : aku da surf kat web uitm td.. bkan expo pe sgt pon..cam bg taklimat pasal course tu je..
dib : haha aku pon baru surf kt tnet gak..x yah g la..
me : baru nk bli tket td..hehe..
dib : eh kite g gak nak.. survey tmpt nk blaja..nak?
me : nak nak.. =) nanti kite dcus k bile nk g..
dib : a’a.. ok nanti ko bgtau ble ko free..
me : okie dokie..=)

*x sabar nak menunggu hari esok..wuhuu mau ketemu sama…~ =)

Leave a Reply