SELAMAT BERTUNANG, ANOT EDORA

bonjour..

haiiiiii.. sorry baru dapat mengupdate blog.. dah ready nak baca..? hampir 1 week jugak la tak mengupdate.. oke kalau dah ready..  one two three gO…

Thursday, eh kira thursday lagi ke? sebab khamis malam jumaat tapi time tu dah kul 1 pagi. ape ape je la. haha. Iwe belanja makan sempena me, Mokcik n my mr.bf baru abis practical la.. konon nak pegik kul 9 malam, akhirnya kul 1.15am baru gerak g sana..

fb

ikanbakar

fb1

around 3am baru balek rumah, den sampai pon dah around 4am.. nak packing barang pon dah tak larat, teros bantai tido. haha!

Friday, plan nak gerak ke Johor pagi la, sekali cirit birit plak pagi tu.. adeii.. last-last after my mr.bf balek solat jumaat n after lunch jugak la baru gerak..akhirnya, 4pm baru gerak from Setiu..

jb

jb1

jb2

drive pon rilex-rilex je.. sempat singgah pantai kejap ehe.. jalan pon agak jam jugak la bila dah sampai Kuantan sebab ade accident.. pastu dah masuk highway Kuantan – Segamat tu perghhh.. tak nak gelap gile plak kan..

fb12

sampai Johor dah kul 3 lebih.. teros contact Dib.. den plan nak jmpa kat Stulang..

jb4

jb5

jb3

mata masing-masing pon dah layu.. after makan-makan, teros balek rumah Dib.. biasa la bila dah lama tak jumpa, mata yang dah ngantok and badan dah penat tapi bila dah borak-borak  tak jadinya tido..

Saturday, bangun pon dah tengahari. badan penat sangat kot. then teros bersiap-siap and breakfast..

jb6

dalam tengahari, pegik Jusco Tebrau City.. pastu contact Zura sebab dia cakap nak datang jmp.. so alang-alang dah kat Jusco, soh die datang situ je..

jb7

jb8

jb9

lepas jumpa Zura, sambung menshoppingkan diri.. pastu teros balek rumah Dib.. pekena asam pedas.. pheww.. best gilee.. licin gile kitorang makan.. maklom la semenjak practical dah lama tak pekena asam pedas haha..

fb2

lepas makan-makan, contact Wanie.. die cakap die still kat UTM lagi.. so alang-alang nant nak g Pontian, singgah UTM Skudai jap.. konon nak tunggu depan guard tu je la, sebab Wanie pon rushing malam die nak balek Kedah.. sekali dah nampak Mc D.. lepak situ je.. makan lagik.. haha!

jb10

jb11

jb12

jb13

akhirnyaaaaaaa.. jmpe jugak Wanie.. setelah 10 – 11 years tak jumpa.. xceli Wanie ni me kenal time mIRC dulu.. penah jmpa pon skali je kot masa form 1, 1999 tu pon kebetulan masa tu ada gathering #smdam lau x silap.. me ikot g gath tu pon sebab my cuzzy skolah situ.. skali tjumpa la si Wanie ni.. pastu setahun lepas tu kot Wanie n family pindah ke Kedah.. tu yang lama gila tak jmpa.. btw, thanx Wanie datang jmpa.. sekejap pon dah hepi =) ehe..

fb22

lepas makan n lepak kat Mc D, kitorang gerak g Pontian.. singgah Hotel Pontian jap tempat me practical time diploma dulu..

jb14

dr Hotel Pontian, teros pegik makan mee bandung.. sama seperti 4 tahun lepas.. tetap sedapp.. =)

jb15

jb16

jb17

jb18

jb19

lepas makan mee bandung, pegik umah my family angkat.. jumpa diorang.. xceli setiap kali me datang Johor kot mesti me singgah.. jumpa kejap pon takpe.. janji boleh lepaskan rendu ehe.. tapi time pegik tu Mama n Kak Yan je yg ada.. yg lain semua esoknya baru balek.. T__T takpe, next time datang lagi..

fb3

jb20

jb21

balek dr Pontian, pegik Taman Nong Chik pick up my mr.bf’s frend, Azmi a.k.a Kelapa.. pastu teros pegik Danga Bay.. sebab dah janji nak jumpa Aiman kat situ sambil nengok liveband..kebetulan malam tu Aiman n kawan-kawan die ade perform.. ade record video, tapi nanti nanti la me upload kat fb eh.. around 3 am jugak la baru balek rumah.. mandi-mandi, iron baju, packing baju, borak-borak.. akhirnya kul 5 lebih jugak baru tido..

fb33

Sunday, sebab tido lambat maka bangun pon lambat. huhu~ bersiap pon rushing rushing takot tak sempat nak sampai sana.. tambah pulak dengan jam.. aishhh bikin tension aje.. and lastly, sampai jugak kat rumah Anot..sebaek sempat sampai before Zohor.. sebab majlis start after Zohor..

fb4

anot

anot1

anot2

anot13

htrn

htrn1

hantaran dr pihak Boboy kepada Anot..

htrn2

htrn3

and yang ini plak hantaran dr pihak Anot kepada Boboy..

anot4

anot5

anot6

anot7

anot8

anot9

anot10

anot11

anot15

Anot ada buat surprise b’day utk Boboy, Daus n Katy..

anot14

anot12

jb22

ramai jugak la bloggers yang datang.. and ada beberapa orang yg me baru first time jumpa setelah sekian lama kenal thru mIRC haha!

anot3

last but not least, congratulation my dear, Anot n Boboy.. so bila majlis makan nasi minyak ni? HAHA!

Pic, credit to : saudara mara n kawan kawan Anot.

fb5

dr rumah Anot, teros balek Shah Alam..

jb23

fb55

my mr.bf belikan satay, tapi agak mengecewakan sebab tak sesedap yang dulu.. T__T psal eh?sebaek beli pon tak banyak. tapi tak tau la bg orang laen mayb sama je kot. tapi kitorang bertiga makan, masing-masing complain cakap dah tak best.. oke abaikan pasal satay..

fb6

sampai Shah Alam, macam terharu plak. HAHA. maybe sebab macam dah lama kot dah tinggalkan Shah Alam, padahal baru beberapa bulan kot.. sampai je sana teros pegik Subang, rumah Put.. sekali Put n my mr.bf ade buat surprise b’day kat Mokcik.. haha! ampeh.. me sendirik pon diorang tak bgtau..

jb24

jb25

jb26

Pati n Tata (atok n nenek) pon macam hepi je mlm tu mayb sebab dah lama kot tak jumpa kitorang.. 🙂 lepas borak-borak n makan cake, kitorang kuar g makan..

fb61

jb27

jb28

jb29

jb30

malam tu, me n Mokcik stay rumah Put..

Monday, pagi pagi lagi dah bangun bersiap.. kebetulan Put pon bersiap nak g keje.. die lambat 2 minggu abis practical dr kitorang, kesian gile.. around 7.30am my mr.bf pick up me kat rumah Put n anta me kat Sek 17..

fb71

akhirnya…. sampai jugak ke KB.. pergHhhh.. saket bontot, lama gile wei dalam bas + jammed lagik. huh!  sampai KB, Chox datang amek.. den balek rumah kejap and bersiap-siap g rumah my uncle, Ayah Ngah..

fb8

sorry takde pic time kat rumah Ayah Ngah.. Dolly dah low batt.. huhu~ tengah malam, lepas balek dr umah Ayah Ngah me buat fruits choc fountain utk cuzzy cuzzy tersayang ehe.. licin beb..sorang  makan 10- 15 sticks.. haha!

Tuesday, petang pegik makan-makan ngan families..

kb

kb1

terlupa apa nama kedai ni, tapi mihun celup  n mee goreng die sangat best. pastu kat sini, die juz jual air kelapa n teh o ais sahaja..

Wednesday, 2 am gerak balek Setiu from KB..

fb9

sampai rumah teros bantai tido. phewww.. penat!!! and today hanya merehatkan diri kat rumah je. tak keluar kemana mana pon.. hari ni dah rabu, esok khamis, lusa jumaat, tulat sabtu.. ahad dah nak kena g Shah Alam.. omaigod.. lagi beberapa hari ni, report practical belom start pape lagi. sumpah! belom start! T______________T oke oke malam ni akan ku usahakan buat sket sket dulu.. so dengan ini, blog tidak akan diupdate sehingga report practicalku siap.. promise ni.. blog ko jangan nak goda-goda aku eh soh update lagi. oke BYE!

28 comments

  1. diba says:

    rindu kt putet…
    jelous seh !!
    time aku x de tu la mcm2 korg wat…
    x sabo nk jumpe kengkwn senin ni…
    hope dpt la jumpe sume… : )

  2. nieja says:

    diba :: putet dah kurusss oke!
    ko jgn tak caya. haha..
    aku pon xtau psal bday mokcik tu,
    putet cntact man je.. tau2 aku
    kuar toilet dr umah put, put dah
    pegang cake n soh aku pasangkan cndle
    skali die ckp, die da bgtau man.
    haha.

    aku pon tak sabar. tapi report
    maseh ZERO!!!!!!!!!

  3. nieja says:

    anot :: tak payah.
    link kan je ke blog aku.
    hahaha!

    bodo la.
    kate nak publish
    lepas tunang.
    nak jugak tau rahsia ko tu.

    eh eh.. dapat x asam aritu?

  4. Ms.J says:

    Moi…ehheheh..i think this is the 1st time ii comment ur page..yalah..ko suh aku drop by comment pun, aku masi tak uat till today..:)anyway, i love ur page very much..bah kawin jan lupa ajak aku tau nieja..mesti!!bgtau awal2 spy sy dpt book ticket awal k..:)..miss u moi..xoxo

  5. nieja says:

    Ms.J :: first time ke?
    dulu u penah komen la..
    pic wed my cuzzy tu.. ingat?

    aishh.. belom lagi.. u dulu
    la kawen, nant jmput kitorg oke?
    hehe..

    mesti la.. dah classmate ramai
    sabah/srwak nak kawen i kena
    inform 3 bulan awal HAHA.. 🙂

  6. nieja says:

    nora :: copy la wahai kakak nora.
    aku pon xde masa lagi nak
    mengupload kat fb. semalam semangat2
    nak upload tenet pulak buat hal. tension
    betol aku.

  7. nieja says:

    duke :: pegik pon kejap gile..
    dah plan nak call ke x nak..
    tp sbb nieja pegik pon kejap gile,
    rushing2 nak patah balik ke jb
    sebab dah plan nak jmp ngan mmber2
    kat sana.. sorry!

  8. nieja says:

    egie polaris :: macam nora danish?
    oke nak muntah kejap.
    hahahahhahaha..
    die baca comment u nant confirm
    tsengih2 kambing da tau dah.. ehe

Leave a Reply