UPDATE UTK SEMINGGU

Saturday, kuar lunch wif my mr.bf kat Pohon Rendang @ Sek 7..

pohonrendang3

pohonrendang

my mr.bf : teh tarik halia + nasi grg usa

pohonrendang1

me : nasi goreng pohon rendang (pohon rendang specialty) + kopi o(kluang) ais.. tapi die punya kopi kaler mcm teh plak haha.

pohonrendang2

balek dr Sek 7, ingat nak teros balek rumah.. tapi my mr.bf ajak g Serdang. then tetibe adik die call ckp busy, so cancel la. balek umah, amek Dd n Mokcik. pastu g lepak kat Extreme Park..

xtremepark

xtremepark1

nengok org main skate,roller blade.. nengok org wall climbing..

malam, pegik Plaza Alam Sentral wif Dd n Mokcik.. pegik cari baju utk Seminar kitorg nant.. so g survey-survey la kat PEACE, lgpon kat sini senang boley order banyak-banyak n ade pelbagai size.. dr S – 6XL..

pas

pas1

pusing-pusing situ till 9.30pm gtu la.. den teros balek rumah sebab Dd’s sista, Pepeng takde kunci rumah.

bigapple

Big Apple, Pepeng blanja πŸ™‚ hehe.tengah duk syok makan, my sis.. Sis Mir call cakap nak datang.. den me teros ajak my mr.bf n Mokcik g makan.. area Plaza Alam Sentral gak..

pas3

pas2

pas4

thanks kakak ku sayang, sebab belanja kami ehe πŸ™‚ after makan n lepak-lepaking, balek rumah.. xceli my sis datang utk snap pic baju-baju yang nak jual tu, ye la nak arap kan me je.. ntah bile nak buat.. asyek busy je manjang.. lau makan je kot tak busy haha! and my sis balek around 2.30am kot.aiya!

Monday, my mr.bf belikan nasi ayam kampung. sedap weiii.. dah lame tak makan. gadoh aritu pon gara-gara nak makan nasi ayam kampung ni la haha!

p7270610

nasi ayam kampung goreng+sotong+taugeh.. sehingga menjilat jari woooo..

after makan-makan.. me, my mr.bf n Dd busy siapkan assgmnt Law.. plan kalau tak siap nak anta esok je, tapi sayang la nant kena potong 5 marks.. nak tak nak, siapkan jugak.. finally, kul 5.45pm g antar gak asgmnt tu.. fuh!

laksam

petang, g cari makanan utk makan mlm.. so pegik Sek 7.. beli laksam..

buah

malam, siapkan asgmnt-asgmnt yang tertangguh..sambil menikmati buah-buahan tempatan. xceli my bestfrend from t’ganu datang anta buah-buahan ni.. kebetulan dia ade balek cuti.. so datang bawa la buah-buahan.. nyum nyum!

tuesday,ade test Attraction Mgmt. damn! soklan susah gile. tak leh jawab. ah mampos. salah sdirik sebab tak study. oke malas nak pikir da.. lets bygones be bygones..Β  after class, teros g lunch wif Aiman, Dd, Mokcik n my mr.bf kat Bob Corner, Sek 18

bob1

bob4

bob5

petang, g class Seminar plak.. biasa la class seminar, discuss psal progress bla bla bla.. after class, g Giant utk dinner..

p7280634

me : laksa sarawak

p7280636

mokcik : hotplate sizzling

p7280639

Put : Nasi Chicken Chop

p7280641

my mr.bf : spgti meatball

giant11

time kitorg sampai kat Giant tu, Syuk n Yan Bobo kebetulan tengah makan kat sana.. so me, my mr.bf, Put, Nantha n Mokcik join je la diorang skali..malam, pegik rumah my uncle, Ayah Chir kat Sek 7..kul 10.30pm camtu balek rumah.. around 2am kot ade chatting wif my blog reader n he also my classmate, kitorang ade bet la.. pasal tido awal tido lambat ni.. and oke, ko bjaya! nant aku akan blanja ko spt yg aku janjikan.. ke xmo tuntut? haha!

Wednesday, today ade briefing psal practical.. after briefingΒ  teros g lunch wif my mr.bf, Dd n Mokcik.. malas nak g makan jauh-jauh.. makan je kat Perdana Cafe ni..

cafenieja

me punya makanan..

cafeman

my mr.bf punya..

cafedd

yang banyak ni biasa la, Dd.. haha!

cafemok

n yg ni Mokcik punya..

after makan, teros balek rumah.. online jap.. belek-belek asgmnt.. nengok cite.. tido!malam, pegik MSU Voice ofΒ  Starz 2009..

p7290619

vos

opening performance by PAC Club..

vos1

pastu ni celebrate anniversary MSU Voice of Starz, ade cake cuting..

vos2

and ni plak, emcee die.. Yusafa yang chanteq and Faizal.. last year pon diorang, this year pon diorang.. tapi memang best la diorang ni.. buat lawak je spjg masa haha!

vos3

vos4

vos5

vos6

ade 15 consistant contestant bak kata Yusafa, from MSU selaku tuan rumah.. PTPL Shah Alam, PTPL Seremban, PTPL Terengganu, PTPL Ampang, PTPL Sentral.. tu je kot.. da x brape ingat da.. sorry!pic banyak lagi, tapi lau nak upload semua mati la.. tp banyak yang x brape clear, biasa la camera tak brape nak canggih haha!

vos7

yang ni plak, Juara last year from PTPL Ampang.. die nyanyi 2 lagu, lupe tajuk ape lagu tu.. and lagi satu lagu die duet ngan Yusafa..

vos8

before bagi keputusan, ade juri bagi komen utk setiap orang. fulamak. AF ke ape ni? haha. and juara MSU Voice of Starz 2009, menang kat student PTPL Seremban.. congrate!Β  12.30am gak tak silap abis MSU Voice of Starz ni..

Thursday, tak pegik class. 3 class tak pegik. tetiba demam. oh damn! my osmet, Mia, Katy n Shikin demam. me pon macam nak jangkit gak.. siap muntah-muntah, demam.. arghhhh~ makan ubat tido, bangun makan ubat lagi n tido. itu je la sepanjang hari.. petang, mcm dah ok. sebab makan ubat banyak sngt kot tros ok haha. malam, kuar g dobi baju. tak larat dowh nak basuh.. dah la tak brape sehat, nak tak nak g anta dobi je.. sementara tunggu dobi.. g dinner ngan my mr.bf kat D’Teratai, Sek 13..

dteratai8

dteratai9

muka org tak brape nak sehat. haha! abis wooo makan, sebab dr pagi x makan asyek muntah je. makan ubat n minum air je.. skali da makan licin wa cakap lu.. hehe πŸ™‚Β  lepas makan, g amek baju kat dobi.. den g amek Dib kat hostel die.. and g buat asgmnt kat Stone Cafe, Sek 13..

p7300808

my mr.bf : air asam boi

p7300809

me : higland strawberry chocholate ice

p73008101

Dib : blueberry tea ice blended

tengah kusyuk duk buat asgmnt, my ex classmate time diploma dulu, Pakya call.. and kebetulan die cakap die dah kat area Sek 13.. so ajak la die lepak skali.. since abes diploma, ni baru jumpe.. 3 years gak kot.. and ko nampak putih la PakYa.. tak cam aku haha! tapi sorry pic die n kawan die tu takde.. kusyuk wat keje + borak sampai lupa nak snap pic.. hehe.. after settle semua keje, teros balek rumah..

Friday, siapkan semua keje till 6.30am. pastu baru tido. bangun dah tengahari, ikotkan mata ni ngantok lagi.. tapi banyak benda nak kena settlekan.. g college, active id, amek slip exam, g print resume, print asgmnt bla bla bla.. 5.30pm gak kot baru settle. pastu melepak wif Miss Z, Dd, Mokcik n my mr.bf kat fudkot.. malam, kuar dinner ngan Mokcik n my mr.bf kat Sek 11.. plan asal nak g Santai Cafe.. dah lame tak makan Burger Santai die.. tapi pegik semua dah abis T_____T so, pegik kedai lain.. area-area situ gak la..

sek11-4

me : watermelon juice + spgti meatball

sek11-51

Mokcik : air barli + nasi paprik

sek11-6

my mr.bf : teh ais + beef steak, rice n egg

lepak-lepak kat kedai tu sambil nengok Anak Wayang.. malam ni kan last.. padahal sebelom ni tak pernah follow pon Anak Wayang ni haha.. tapi sebab mcm lambat sangat nak abis, kitorang balek je..

sek11-7

ni plak supper πŸ™‚ hehe. . xceli me tengah frust, aritu Anot n Napster ade ajak g Genting esok, tapi sebab memikirkan my cuzzy, Sha from KB nak datang.. maka, me cancel la.. sekali tadi Sha n Nadia baru sampai from KB, den die call.. ajak g Genting.. oh damn! tapi diorang dah full. pastu nak soh me pegik ngan ape? Anot n Napster memang dah de tcket. arghhh tension la camni T____________T dah la esok.. eh bukan esok.. ni dah 4.41am.. hari ni la.. my mr.bf busy.. iskk! study kat rumah la jawab dia hahahaha!Monday ni dah start midsem.. lalalala~ enjoy-enjoy la korang kat Genting tu eh.. sob sob.. T________________________T

tapi sungguh bangga, sebab diz week dapat siapkan semua asgmnt..

Current Issue(leadership member exchange theory), Legal Aspect in Tourism (English Law in Malaysia), Seminar in Tourism(Individual:Person Whom I Like to Work With, Step in Successful Forum, Speech for Opening, Speech for Emcee, Group: Role of Gov in the Budget Tourism) and siapkan resume utk pract next sem πŸ™‚ but, after midsem exam.. ade presentation utk Strategic Mgmt, syes belom start pape lagi.. huh! takpe.. concerntrate midsem dlu ehe.. utk project Attraction Mgmt pon lom start..

14 comments

  1. bobo says:

    wah…panjg bgai ko nye entry..ak dah skali wat x leh post mlas dah..hahhaha…..wey..neway gud luck…ak balik cuti ok..korg abes exam bru ak blik sni….bubye…

  2. nieja says:

    bobo :: smngu wei x update
    harus la pjg tu pon sbaik
    aku x ltak byk2 pic kan haha..

    x aci wei ko blk kg
    bestnye ko xde paper..
    iskkkk.. πŸ™

    smngu gak la eh ko blk
    waaaaaaaaa tak aciiiiii!

    oke thanks.

  3. cinoi says:

    babe..panjang gile okeee…tapi setiap hari mmg ada mr bf…seronokkkk…biar i rumuskan, hahahaa..sebok jek
    1.pohon rendang, extreme park, snap baju, big apple,mr bf
    monday, nasi ayam kampung,laksam, buah2 dr ganu, mr bf.
    tues, test, lksa sarawak, spgeti meatball, mr bf..ok banyak gile sok smbung! hahahaha

  4. nieja says:

    liz :: yerp..
    tak smpat nak updte
    aritu, skali i updte
    tros utk smngu haha!

    tu belom yg smpingan2 lagi
    lau x pnoh la kot pic mknan
    kat blog i ni haha

  5. nieja says:

    totinx :: every year die buat
    hahha. 1 million takde la.
    ingat oiam ke babe? hahaha..
    lau dpt 1 million mesti rmai
    rebut2 nak masuk kahkahkah..
    tapi de dpt wang tunai gak la
    but x sure bper diorg dpt

  6. alinmemel says:

    gile panjang weh…
    mkn tp ade..haha..

    sdpny laksam..
    sdpny buah salak…
    sdpny kuey tiau…
    mmmmm….
    yum2…..

  7. nieja says:

    alinmemel :: haha. name lagi
    update utk seminggu kan..

    laksam aku tak abis pon makan
    time tu sebab sebelom tu mak
    syikin(rumet) aku ni bawakan
    asam pedas melaka.. aku dah
    bantai makan asam pedas tu,
    makan laksam pon smpai tak abes
    sebab da kenyang ngan asam pedas
    hahahah!

    buah salak kawan aku bawa..
    die bagi sket..

    kuey tiaw sedap..
    tempat yg kite pnah makan
    dlu tu, kat PAS..
    ko pnah makan kan kat situ?

  8. nieja says:

    yusafa :: biasa la yusafa..
    hari hari nak makan benda lain lain..
    hehe.. eh mesti la support..
    msu voice of starz tahun ni tak
    dapat la nak pergi sebab dah tak
    blaja msu lagi T_____________T

    yusafa mmg chatekkk πŸ™‚

Leave a Reply