STONE CAFE @ SEK 13

stonecafe

Yan Bobo : iced lemon tea + magie goreng special

stonecafe1

me : choc n blueberry ice blended + seafood magie soup special

stonecafe2

my mr.bf : choc n strawberry iced + mihun goreng siam

stonecafe3

kusyuk siapkan asgmnt. haha!xceli diz picca last 2 or 3 weeks kot, time my Dolly problem tu.. and Yan Bobo dah lame bagi pic ni, tapi asyek lupe je nak update.. choc n strwbry iced tu syes sedap..my mr.bf la yg order, tapi macam me je yg duk habiskan hahah..hurm.. omaigod, this week banyak gile asgmnt nak kena submit. aishh.. quiz, asgmnt.. huh! seminar pon banyak lagi benda tak settle.. huwaa!!

3.01 am,oke la nak tido. esok ade quiz legal aspect. nak jawab ape niiiiiiiiii…???

33 comments

  1. bobo says:

    cik timun…sy x mnum ice lemon tea.. 2 air asam boi laa…hhahaha….seafud maggie soup special konon…ade udang,siput bagai ke dlm 2….? muahahahaha

  2. nieja says:

    bobo :: oh bukan ice lemon tea eh?
    salah la tu. haha! tu la psal kemain
    lagi seafood magie soup special..
    ingat ade la udang sotong bagai..
    skali die ltak yg style fishball, fishcake,
    isi ketam.. haha! ampeh betol.

  3. nieja says:

    bobo :: tu la psal. smpai kul
    bper ntah kite buat ni kan.
    last2 ko plak x dpt present sbb
    lambat hanya beberapa saat..
    sian ko..

  4. hamba ALLAH says:

    SALAM…..MAKLUMAT KEPADA SEMUA PEMBACA…
    KEPADA YANG BERKAITAN…LAGI-LAGI PENULIS KOMEN…..
    DI STONE CAFE,..X DE MENU ‘seafood magie soup special’…
    YANG ADA IALAH ‘SPECIAL MAGGIE SOUP’……
    KEPADA YANG LAIN…..JANGAN TERPEDAYA DAN TERTIPU DENGAN KATA-KATA DI ATAS…..ORANG NI CUMA NAK JATUHKAN PERNIAGAAN ORANG MELAYU……ORANG YG MEMBERI KOMEN TU FITNAH….PENIPUUUUUUUUUUUUU…….
    KITA ORANG MAKAN SEDAPPPPPPPPPPPPPPPPP SIOTTTTTTT DAN ADA UDANG LAGI…….JANGAN LA NK BURUK2 KN KEDAI 2…ARHHHHH!!!!!!!

  5. nieja says:

    hamba ALLAH :: salam, thanks sebab komen..
    oke mayb salah tulis menu tu.. tapi time
    pegik tu, i’ve asked the waiter.. dlm special
    maggie soup ade ape, die boley cakap ade udang..
    seafood bla bla.. kitorg plak yang terpedaya..
    last-last makanan sampai mata udang pon x nampak..
    sah kan mata udang, misai udang pon takde.. udang lagi la kan.. konpem2 takde..
    kitorg pegik ramai2 time tu, my friend pon
    saksi.. so salah i ke buat statement cmtu?
    i bukan nak jatuhkan pniagaan org mlayu..
    as a professional u should accept this professionaly la kan.. kekeke… kitorg neh mmg kuat mkn kuat observe and one of my friend yang gi hari tu sorg CHEFFFFF !!!! so dia pon ader kedai gak.. lagi besarrr kot dari STONE CAFE… so skrg nak ckp aper.. kitorg customer.. CUSTOMER ALWAYS RIGHT !!!! IS IT TRUE !!! itu pon klaw org stone cafe ambek management laaa dlm degree dier dulu.. klaw tak de tu.. tu salah dier la kan.. kekeke…alalalalala….think positive 🙂
    majukan diri anda sebelum memfitnah orang..
    and tenkiu atas komen anda yg agak kurang bernas..

  6. bobo says:

    yer laa hamba Allah…agpown dgan jelas & nyata we snap picture….setiap teguran 2 membina perniagaan stone cafe agar lebeh maju…lgpon cafe 2 bru lg bukak time we all dtg…n agak lewat mlm jugk laa…maybe time 2 udang dah abes..2 yg dgntikn dgn fishball ++++…x yah emosi sgt hamba Allah..be proffesional…if u adelah tokey kedai, be alert wif ur customer…

  7. diddy says:

    yer laaa HAMBA ALLAH…tol tu bobo… dah name kedai baru… tak semua nyer perfect.. lain la nko dah ader franchise 30 kedai.. kitorg tak kisah… neh name nak belajar merangkak lagi.. aku klaw budak neh tak bwk gi kedai tu… aku tak tahu pun binatang aper STONE CAFE tu weh…. hoooooooooo…..setakat maggie itu pun nak jadi issue… LOL.. aku tak paham… tak per laaaa… lepas neh nak gi kedai mamak jer la klaw nak mkn maggie… ahaks… beverages dlm menu stone cafe neh dah kire mahal… 2dollars above jugak kan.. lol… agak2 la… nko dah bt kedai.. kt tempat yg dikelilingi dgn kedai2 yg lg STRONG…so be alert with that… klaw name kedai ko dah establish mcm STARBUCKS KER… COFFEE BEAN… AKU TAK KISAH DOWWWWW…. NAK BAYAR 15 RINGGIT SATU GELAS TU AKU SANGGUP… sbb mmg berpatutan dgn KUALITI !!!!! HIDOPPPPPP NIEJA !!!!

  8. ehsan says:

    as’salammualaikum…..laa..kenapa gaduh2 ni….emmmmmm…Stone Cafe…aku pernah g sne gak…ok je services dowg..juz mknan dowg je mhl..tp k la cafe bgse len korg lh pay xkn bgse sndri nk b’kre…
    ermm..mmg la xslh komen cm2..
    tp pk r ckit law owg len bce ko komen cm2…
    x ke dorg pndg len kt kdai 2..nk ke dorg mkn kt c2..
    2 kre korg jtuhkn kdai 2 gak..
    law ye pn mknn dowg xprfct smpan sendiri sudah..@ gtaw la waiter 2 psl mknan 2 ke…xslhkn!!! at least dowg lh btolkn kslhn dowg 2…
    xpyah nk heboh in de world..
    pls respect for the other person k..

  9. diddy says:

    alahai… tgh bukak pose kt stone cafe ker… IP address same jer …ehsan A.K.A hamba ALLAH ehs…. uhuks… baru kenal dunia internet ker … ehehs… rase kedai2 yg lg gempak sblm neh yg kiterorg komen lg ok.. kiter komen bkn nak manjatuhkan… kiter nak memperbaiki lg… klaw stakat ckp kt waiter tu pastu dier simpan jer… bkn nyer nak improve… lol… tolong la weh… kedai lain ok jer terima kritikan mcm neh.. neh la melayu.. pantang org kritik.. tak pandai nak trima kesalahan ler katakan… susah nak maju klaw dah set kepala mcm tu… LU PIKIR LA SENDIRI !!!! itu penting nyer the WORD OF MOUTH !!! set la ayat neh as a friendly reminder utk masa depan weh… aku tak tekejut klaw kedai tu leh tutup klaw terus2an mcm neh… akhir kata…. jom la bukak pose kt stone cafe esok…boleh dok semeja…. face to face gitu… 😉 nak jugak kenal dgn lebey dekat lg…

  10. hamba ALLAH says:

    salam…..TEGURAN YG BTOL ADALAH DEPAN-DEPAN…BUKANYA BERSELINDUNG DGN BLOG CM NI…NI NAMANYA FITNAH….BOLEH KE OWNER STONE CAFE TU BETULKN KESALAHAN DIA KALAU X TEGUR@BAGI TAU TIME TU…..BOLEH KE OWNR KDAI TU TIBA-TIBA JUMPA BLOG NI DAN BCA KOMEN CM NI..& BUAT PEMBETULAN ATS KESALAHAN KDAI TU….????????LAIN LA BLOG NI POPULR SEDUNIA..X PN BLOG UTK KOMEN MASAKAN…..BOLEH LAH DITERIMA…NI BLOG UTK CHAT….SEMUA ORG YG BACA MESTI PANDANG NEGATIF PD KDAI TU PYA….BKAN KDAI TU JE ,MALAH,SEMUA KEDAI YG KO KOMEN

  11. nieja says:

    w’salam ehsan..
    btw thanks la komen..
    i tau u ngan hamba Allah tu
    same person kan? tak payah la
    nak selindung nak jadi org lain..

    i rasa ade je kedai lain yg hrga
    lebih kurang ngan stone cafe tu,
    tapi puas hati.. bayar lebih takpe
    janji puas hati.. betol tak? huhu~

    kitorang tak kesah la mahal ke tidak
    janji kualiti tu yang penting..sbb kitorg
    pikir la kitorg komen macam ni, sebab
    kitorang concern, takde nya nak menjatuhkan
    mane2 kedai.. pls think positive oke!!

    btw, Selamat Berpuasa..
    bile kite boley berbuka puasa bersama?
    sama-sama makan kat Stone Cafe.. 🙂

  12. nieja says:

    hamba ALLAH, lenkali letak comment card
    atas meja.. senang sket nak komen..
    🙂 takde comment card la kite comment kat sini,
    blog popular ke tak popular, tapi lepas
    je u masuk blog i neh?

    before u hentam blog i neh,
    i rasa better u baca RULES kat blog
    i neh dulu.. thank you!

  13. ehsan says:

    ermmm lantak kowg la..
    ckp lbh kowg dh bsr..
    pk la sndri..
    xde 1 pn kt dnie prfct..
    owg y tau b’sykur je tau erti sbnr..

  14. nieja says:

    btw, thanks la sebab masuk my blog
    yg tak seberapa ni.. tak sangka plak
    kan, smpai owner @ staff die nak review
    die punya kedai.. i rasa i x salah kot
    sebab i tulis ape yg i tau.. i g makan n
    observe kedai tu camne.. biasa la, lain orang
    lain opinion die kan.. and kebetulan time
    i datang tu, ade slack plak kan.. ye la, before
    i order, i saje nak test product knowledge
    staff kat situ, so i pcaya la ape die ckp,
    tapi bile smpai food, sngat kecewa. so salah i ke
    camtu? i pon malas nak gadoh, lagipon i pon
    slalo je lepak stone cafe tu.. even i pnah complaint
    kat my blog psal magie tu, but i pegik je.. bukan
    i x suport pniagaan mlayu.. hurm..ape-ape pon, selamat
    memajukan Stone Cafe 🙂

  15. ehsan says:

    kalau saya ditempat hamba ALLAH,saya x salahkn dia…Kalau nk tegur tu, boleh,tapi dengan cara yg betul la…cakap depan-depan dan terus terang…klu cm ni je dn berselindung sebalik blog..x elok la..buruk nama kedai tu…BEZAKAN LA FITNAH DAN TEGURAN….SALAM

  16. nieja says:

    ape beza nya hamba Allah ngan ehsan?
    orang same je kan. takpon kwan2 je..
    i tau, xpyah la nak selindung2..
    terang-terangan ip add same..

    ade ke i fitnah macam tu?
    so, tlg sdiakan cment card
    kat ur kedai oke. senang i nak
    komen lau x puas ati..
    salam 🙂

  17. ikachu_d says:

    kami mminta maaf ke atas kjadian yang telah terjadi….mgkin salah 2 dtg dr kami y salah mberikan infomasi…..so xyah r gado2….hari baek bln baek kami mjemput pihak anda dtg semula dcni dan menjaminkan hidangan dan layanan yang istimewa….ape pon slmt bpose…..

  18. tasyha says:

    “kitorg neh mmg kuat mkn kuat observe and one of my friend yang gi hari tu sorg CHEFFFFF !!!! so dia pon ader kedai gak.. lagi besarrr kot dari STONE CAFE”….nie knyataan dr nieja…i’m sory to say y nie mmg ayt y 2 much….mmg la ur friend 2 chef tp u xbley ckp cm 2…when he at da work yes he is a chef but when he at out side and eating at another cafe or any stall he as a customer…and plz dont talk about management…that prob from that cafe…my grandfather dlu pon bukak kedai makn….xde degree pon….boley jew manage kedai 2 sampai la nie ade byk cawagan….dgn degree saje u xkn boley manage kdai la mlainkan u manage pakai otak….

  19. nieja says:

    ok sory dr pihak i n kwan2 i jugak.
    i pon malas la nak gadoh benda kecik
    macam ni.. psal magie je kot..

    pape pon, gudluck utk stone cafe 🙂
    insyaallah, esok kitorg g berbuka kat sane
    thanks for ur invitation..
    we might bring along THE CHEF as well..
    see you too tasyha, ikachu_d, hamba Allah a.k.a ehsan..
    bye!

  20. anot says:

    oke. lawak.
    mcm budak-budak.
    kelakar tgk manusia2 gelabah.

    bile orang komen.
    terime sajelah.
    kenyataan mmg perit.
    terima kritikan untuk kemajuan.
    buat ape nak fikirkan masalah?
    fikirkan jalan penyelesaian.

    ni mcm kes aku yg aku ckp sarawak tak bes je.
    hahaha!! dah mmg aku rasa tak best. takkan aku nak berpura2 best kot? haha.

    watdehel la engkauorang ni bulan mulia..
    aku tak paham btol la..
    manusia ni ade pandangan yg berbeza sbb tu ade peptah rambut sama itam tu pon zaman skang rambut kaler pon dah lenlaen..
    ade jugak nak bentes2 pendapat orang..

    eh jap. stone cafe ni yg mana?
    err.. aku cam ingat..
    stone cafe ni yg aku pernah nak pegi tp tak jadi tu kot. sebelah sempeneh kan?

    wei admin.
    aku bace komen2 entry ni.
    lawak2 semua.
    korang ni darjah berapa?

    p/s; cepatla tuka blog la lamb chop.

Leave a Reply