BONNES VACANCES DE PORT DICKSON

holaa.. sory sebab lambat mengupdate blog.. oke sebelom bace blog ni, sila tarik napas panjang2 ye.. and jangan termuntah plak tgk banyak sangat pic.. huhu~ oke mari kita mula sekarang..

Saturday, plan nak gerak kul 12 tengahari after Miss Z keje, tapi biasa la janji melayu.. akhirnya kul 1 pm gak kot baru gerak.. so,before gerak sempat la makan ayam panggang..mengisi perut yang kelaparan..

pd

lepas tunggu Put n Aida dtg angkat barang.. teros g tunggu depan college.. member2 lain semua dah tunggu kat sana..

pd1

after semua dah sampai, baca doa.. and kitorang gerak.. konvoi 8 kete semua..30 orang.. termasuk 2 anak tiri yang diangkatkan oleh Miss Z.. ntah anak sape pon tak tau.. si Gda n Mus.. haha!

pd4

and akhirnya sampai PD dlm kul 3 lebih..

pd2

pd3

pd5

time ni tengah tunggu Miss Z, Suraya, Dib, Sheery, Dila semua g check in.. kitorang stay kat PNBΒ  Ilham Resort, amek 2 apartment.. sementara diorang check in, kitorang melepak kat luar je la dlu, sambil bergambar sana sini ehe πŸ™‚

pd6

pd7

rumah utk girls, 2 tingkat.. ada 4 rooms n 4 bathrooms.. utk boys lak, 3 rooms n 3 bathrooms.. oke la apartment dia, ade kitchen semua.. luas pon luas.. tapi rasanya,boys punya umah diorang duk utk tido je kot.. duk melepak umah girls je haha..

pd8

masing-masing kelaparan.. sibaek Dila ade bawa telor sambal utk dimakan bersama roti.. pastu, budak-budak ni g beli kan popia goreng, pisang goreng n ape ntah lagi makanan utk dimakan petang tu.. dah mengisi perut semua.. petang, ramai-ramai turun bawah.. boys, main bola tampar..

pd9

pd10

and lepas tu, memulakan activity bermain air..

pd11

pd12

pd13

pd14

pd15

pd16

pd17

pd18

pd19

and ni plak, time tunggu budak-budak lain tengah mandi laut..semua dah naik, baru ade main games..

pd20

pd21

pd22

pd23

pd24pd25

naik atas utk mandi n bersiap utk bbq plak..

pd26

around 8 lebih, turun bawah utk bbq n karaoke..

pd27

pd28

pd29

pd30

pd31

pd32

pd33

pd34

xceli banyak lagi pic time bbq n karaoke, tapi semua belom amek lagi ngan Aiman.. abes karaoke n bbq kul 12 lebih..

ilham

Sunday, lepas bbq n karaoke.. me kluar jap wif my mr.bf, Tini n Aida.. balek rumah, minum-minum and lepak-lepak.. gossip-gossiping.. macam2 cerita la.. haha! around 4 am, teman Tini n Mokcik prepare buat breakfast..

pd35

dah settle semua, konon nak tido.. tapi kul 5am kot si Aiman, Aril n Mus datang melepak plak.. duk bercerita hantu la macam-macam certa.. kul 6 lebih kot terlelap kejap..tapi before 7am, me dah terjaga.. dah tak boley nak tido plak.. so plan nak teros g swimming kat pool ramai-ramai.. sekal nengok hujan la pulakk.. so tak jadi la turun.. masuk bilik, melelapkan mata jap.. tak sampai sejam kot, den budak-budak laki da datang nak breakfast..

pd36

after breakfast, naik atas.. konon nak tido la kejap.. tapi Miss Z ajak borak-borak plak.. haha! cite antu l;a cite itu la cite ini la.. teros tak jadi nak tido.. wkakak! dah tak ujan, turun g mandi kolam plak..

pd37

pd38

pd39

pd40

check out biasa la kul 12pm, tapi mintak extend sampai 2pm.. lepas mandi n bersiap, packing barang n check out..xceli 2 kete da balik dulu, 6 orang balek dulu sebab mereka de hal.. 24 org lagi balek kemudian..6 kete konvoi balek ke Shah Alam..

pd41

pd42

pic before balek πŸ™‚

pd43

pd44

pd45

pastu singgah makan tengahari jap.. total, RM 195.60Β  utk 24orang.. lauk biasa-biasa je kot.. tapi macam mahal je..

pd46

on da way balek, singgah makan durian kat tepi jalan.. tapi me n Puga makan dragon fruit je la sebab kami tak makan durian..lepas makan-makan, kami meneruskan perjalanan balek ke Shah Alam..Mentor Mentee’s holiday sangat and tersangat best.. Miss Z, next time buat la lagi.. hehe! tired but really HAPPY πŸ™‚

sampai Shah Alam around 5.30pm..rest n terlelap dlm 2hours kot.. bangun je dah malam.. then teros g dinner wif my mr.bf kat Sek 6

sek6

after makan, lepak nengok Mentor.. Black menang.. Mas Idayu punya portegee..

Monday, kul 1 am keluar wif Mus, Tini n Mokcik..g lepak kat Sek 9..

sek9

sek9-1

sek9-2

sek9-3

around 3.30am balek rumah.. gile ngantok wei.. cont maen tenet jap n teros tido sebab tak larat sangat daa..

cafe5

3.30pm, keluar makan wif Tini n Mokcik..pastu g teman diorang g Giant..

giant5

giant6

pastu melepak kat fudkot sambil menikmati ice blended kat CoolBlog wif Gda, K.Lini, Mokcik n Tini..

oh ye, sebelom tlupa.. ade sesiapa tertinggal dragon fruit dlm kete Aiman?now, dragon fruit tu ade kat rumah me.. if takde sape punya, terpaksa la me,mokcik n tiniΒ  makan kan.. haha!

34 comments

  1. liz says:

    btol2..mmg banyak pic..
    besnyee mandi swimming pool..mcm da betahun lak tak mandi swimming pool..

    time ramai2 cite hantu mmmgggg best..even cite tu da pat ploh kali direpeat..tetap seram

  2. nieja says:

    liz :: tu la i upload byk2..
    sebab da ramai menanti pic2 tu..
    tu pon stelah ditapis.. tpi banyak
    jugak..and byk lg yg x letak..lau
    letak semua tak tau la.. muntah
    ijau kot org tengok nant wkakkaka!

    seram tetap seram.. time tengah duk
    bcerita tetiba bunyi tingkap tertutup
    n terbukak sdiri.. pintu bilik air
    tbukak sdiri.. *disebabkan angin kot
    kan tepi pantai..haha* tapi tetap
    menjerit jugakk haha..

  3. nieja says:

    kokure :: nak nak..
    dah kat sini.. aku dah
    tak seram daa.. hahaha!

    xleh tido dowh mlm yg
    ko mus n aiman duk bcerita
    tu.. tbayang2 je aku.. aishhh..

    nak tido pon susah..
    takot siottt.. pastu tbayang
    pak guard yg aiman cite tu
    wkkakakakak

  4. kokure says:

    hahahahaha pdn muke ko nak try la g highland tower tu tapi xde geng nak ajak la sume takut try tgk je…..
    weh aku banyak g kot ct2 seram… ni kat bukit cerakah ni cozen aku ckap byk kot bende2 tu….

  5. nieja says:

    kokure :: highland tower? ko pegik la
    sorg2.. jangan ngade nak ajak aku ke ape
    tak ingin n tak nak aku.. yg ko cite
    psal kwn ko tu kat highland tower tu pon
    aku dah seram.. eh ko ke aiman cite
    aku pon da lupe hahaha!

    bukit cerakah?
    aiyooo.. dah la korang nant nak
    g recreation kat sana kan..
    sebaik aku dah amek recreation..
    selamat selamat πŸ™‚

  6. aiman says:

    weii, aku da agak dahh….
    dragon fruit tuh aku cari satu kereta aku kumbar…
    aku punya laa wehhh….
    ahahaha….
    warghhh…
    tension makan durian all d way…
    sok nak kena pi cari dragon fruit lagi nih..

  7. miss Z says:

    hehehee…
    besnyeH tengOk pics yG gOrgeos nih kan kan
    jGn lupa ‘bakO’lam 1 cd baGik kat saya..
    wat laGik??? saya ON jek huhuhu.. sape LaGik pasniH nak jadi anak tiri SILA ANGKAT TANGAN….
    subject to approve by my sons n dauGhters eh

  8. azan The Great says:

    pehh.. ini la activity paling menarik tuk sem ni.. aril jgn belagak berani la aku tau ko tu penakut dgan nieja blh la..

  9. cinoi says:

    gile detail.n banyak gile pic.
    tdo sket je nieja tahan gile, camtu r masa student2 kan.ni class trip eh.
    ada 1 lg detail nak, simpang details apartment hotel yg korg duduk eh, manatau nk g sana.wohoho.i pon br balek holiday ni kt pulau.

  10. nieja says:

    aiman :: haha. dragon fruit tu
    ko punya eh? da agak da.. sebab
    brg2 tu kan dlm kete ko, mayb budak2
    ni terangkat sekali kot..
    takpe petang nant aku bwa la dragon fruit
    ko tu eh..

  11. nieja says:

    miss z :: nant la saya burn eh..
    nant sy kumpul smua pic dlu dr
    budak2 lain.. n nant burn skali
    kan je dlm 1 cd..

    on je?
    waaa bestt..
    nextime kite oliday lagi
    la miss eh.. πŸ™‚

  12. nieja says:

    azan the Great :: yeahhh..! activity plg
    best πŸ™‚ tapi mase mentor mentee fun day
    tu pon best ape.. hehe.. tp yg ni yg lg best
    la sebab dpt g oliday kan..

    tu la psal.. depan aku kemain lagi si aril
    ni pdhal time tgh borak2 duk cite antu tu..
    mase bunyi tingkap tertutup sndrik tu si aril
    la plg kuat mjerit kot.. ampeh aril!

  13. nieja says:

    cinoi :: haha. tu la.. tapi tak brape
    detail lagi kot tu nak detail betol2
    mati la i hahah!

    i da biasa kot tido kejap2 ni..
    lagipon bukan slalo kan dpt g oliday
    ngan kwn2..

    xceli bukan class trip..
    ni mentor mentee trip..
    pegik ngan mentor (lect) kitorg..
    untung dpt mentor yg rawkkk! hehe..

    pulau? wow..
    bestnyeee.. dah updte blog ke?

  14. suraya saadon says:

    Aaaaa…bestnyeeee tgk gmbr nie…anyway,jom la plan next trip..mane koranggg?
    pg pulau pn cm menarik tawww…..
    tp lamb jgn lupe…LAMB! MORE LAMB! MORE LAMB! =)

  15. nieja says:

    suraya saadon :: tu belom aku amek
    pic dr budak2 lain lagi.. lau tak
    lagi berat la blog aku nk loading
    byk sngat gmbar.. bak kate miss z
    kite smua ni pntang tgk cmera smua
    gile gmbar wahahhaha!

    next trip? leader la bg suggestion..
    lau ok kitorg oke je.. πŸ™‚ ehe

    yerpp.. lamb sedap gile weii
    nak lambbbbbbb lagii n lagi!!

  16. yonna says:

    aduhaii,banyak gile gambar u,babe! but honestly i terrrsangat suka gambar u yg sorg tu (u buat profile pic kat FB) heee sumpah comel gile haha. sila lah kembang setaman ok

  17. dNa says:

    dear nieja,
    waaa…sungguh seronok percutian anda yer, rase cemburu pulak saya melihat gambar2 yang anda tayangkan…best!!!

  18. ayu says:

    penim palo aku tgk byk ngat gamba..
    aku tkdan ag nk update..aku kijo etek..
    lgpon bru ni byk ngat mnde terjadi so aku
    jd jengg kejap..

  19. nieja says:

    yonna :: haha. tu la psal.
    gile bnyak. penat nak pilih pic
    tau.. pening skjap sebab tlampau
    bnyk pic wkkkakakak..!

    pic kat fb?
    erk yg mane eh..
    jap check..

    oh.. pic yg kat bunga
    tu eh? haha. tenkiu.. tu pic
    time nak balik daa..

    tak payah puji lebih2..
    takde duit nak blnja u haha!

  20. nieja says:

    dNa :: sangat n tersangat seronok! πŸ™‚
    ngeh ngeh`.. jangan la jeles..
    nant u ajak la kwn2 u g oliday
    mesti sronok.. πŸ™‚

  21. nieja says:

    ayu :: tu la.. mu mcm x tau
    plok aku ni key gilo gambar
    hahaha.. lappy aku nih bley jeng
    anytime jah kot byk dooh pic etek
    wkkkakakak..

    laa.. mu kijo doh ko?
    x tau plop.. kijo mano?
    jhr ko? ko tganu?

    aku pon duk tgk skmo blog mu
    x updte2.. rendu ko mu..
    byk bnda blku?
    bndo x best ko?
    hurm..

Leave a Reply