PAD KRA PAO

bahan – bahan :

  • ayam/daging
  • bawang putih
  • bawang merah
  • cili padi
  • daun selasih
  • kicap
  • sos tiram

cara- cara :

firstly, cincang ayam or daging. nak lagi senang boleh guna minced beef or minced chicken, tapi kalau takde cincang la sendiri bukan susah pon. panaskan minyak, tumis bawang putih sampai kekuningan boleh masukkan ayam or daging tu, sampai air ayam or daging tu kering masukkan bawang merah, dah nampak bawang merah tu masak boleh la masukkan sedikit kicap manis + sos tiram. me dah tak tambah salt ke ape dah sebab kicap & sos tiram tu macam dah secukup rasa, lastly masukkan daun selasih.

kacau sekejap, siap. nak lagi sedap letak daun selasih ni bebanyak hehe.

chicken pad kra poa

goreng telur mata, fuh terus feel makan macam kat kedai weh haha!

banyak balance thai basil ni, so today buat beef pad kra poa pulak hehee.. saje buat lebih boleh share kat neighbor sikit

Ok la nak siapkan pack utk jiranĀ² plak..

Leave a Reply