SUKIYA

dari hari tu Mir cakap dia suka makan dekat Sukiya ni, dia cakap sedap gila la ape, and semalam dia ajak pergi tapi sebab malam ada solat hajat kat rumah Ciksu, kang kenyang gila plak nanti, so Ahad aritu pegi la. kitorang makan Sukiya dekat MyTown, Cheras. memang full house la, tapi Mir cakap kalau kat Pavi lagi lama kena Q, yang kat sini less than 10min camtu dah boleh masuk makan dah.. oh sebelum terlupa, makanan sini halal jangan risau, takkan la weols nak makan makanan tak halal kan.. boleh check SINI kalau tak yakin.

vege memang banyak gila, i loike. and ada sushi yumms! sebab kitorang tak suka sangat kalau amik macam fishball meatball sosej segala tu. tapi sekat Sukiya ni takde grill, memula pikir sedap ke sebab me & mr.husband suka yang ada grill sekali, lagi-lagi sebab ada daging, lamb semua tu kan. tapi ternyata, yang ni pon sedap gila.

beef, lamb & chicken tu tak tau berapa belas plate kitorang mintak.

ada 4 jenis soup, yang ni kitorang amik kimuchi & miso. sebab Mir recommend yang ni.

amik semua sauce yang ada nak try

tapi yang ni paling syok,  dah masak daging/ayam/kambing tu then dip dalam raw egg. memang layan wehh!

ada matcha & choc ice cream. yums! memang fav ni matcha ice cream.

sebelum balik pon sempat amik lagi satu heheee..

gila tak sedap, sampai kering kuah weh hahaaa..

thank you Kakak belanja kitorang, next time belanja sini lagiiii pon takpe hehee..

Leave a Reply