JAGUNG SUSU CHEESE

Bahan – bahan :

  • Jagung
  • Susu cair
  • Susu pekat
  • Butter
  • Cheese

Cara – Cara :

kopek jagung

Then, bleh la potong or tak nak potong pon takpe..ikut suka

Pastu rebus dalam 10-15min, then toskan.. ada setengah orang guna jugak air rebusan ni, tapi me tak guna..buang terus, just amik jagung dia je

Masukkan susu cair + 2-3 sudu Susu pekat + 1-2 sudu butter.. me letak satu tin Susu cair saje nak bagi lagi sedap, Susu pekat 2 sudu je sebab tak nak manis sangatttt and butter 1 sudu.. kalau korang nak letak garam sikit pon boleh bagi rasa berlemak skit

Masak dalam 10-15 min lagi.. sampai mendidih la, kalau nak pekat letak cheese 1 slice tapi me tak letak..

Me potong cheddar cheese, and letak je atas jagung tu biar mendidih 1-2 min dah bleh tutup api

Done. Sedap gilos. Rasa manis masin creamy gitu..

 

Leave a Reply