SALAM AIDILADHA

Salam Aidiladha from KB.

ikut plan asal raya haji dekat Shah Alam la, sebab last year me dah balik raya haji kat KB. but since my family in law semua pergi Aceh this raya haji, me decide balik KB je. lagipon every year kat KB memang ada buat qurban. nak balik beraya pon macam macam dugaan, plan tumpang orang lain tapi ada benda tak dapat dielakkan last last tumpang orang lain, pheww dapat la jugak balik.. kalau tak beraya la me kat Shah Alam haha. ok skip.. ni cerita raya di KB

solat sunat aidiladha at Surau Sri Nakhoda

menu dipagi raya. gigih malam tu masak beramai ramai.. macam dah lama tak rasa feel masak ramai-ramai kat KB haha.

selamat hari raya mr.husband 🙂

sebelum start qurban, sempat la bergambar kejap sebab lepas tu masing-maisng dah kena slain uniform.. maklum la this year, first time in my life buat qurban + masak segala tu kat Sri Nakhoda.. kalau tak tahun sebelum ni datang tengok orang sembelih, amik dgaing bahagi then makan yang orang dah siap masak.. but this year semua kena buat sendiri, tu yang excited sangat nak balik beraya tu.. beberapa hari sebelum raya my aunty dah siap buat list tugas masing-masing HAHA

sembelih, melapah, bahagi daging dekat orang-orang kg tu semua kerja Mama and adik beradik, senang cite keje orang tua la.. yang muda remaja tak berapa nak muda ni duk potong daging, potong bawang, buat air, masak nasi and masak..

team bawang pon ada kauuu.. HAHA nak adil kan, at least semua buat kerja.. apa yang penting? KERJASAMA

 

menu, daging goreng kunyit + singgang daging & tulang + perut masak air asam + daging bakar + budu and ulam

and, alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar even ada je yang curi tulang, ngelat tak buat tugas ke ape tapi bila dah ramai-ramai seronok je.

Leave a Reply