RAMADHAN 2016, MINGGU PERTAMA

1 Ramadhan 

2016-06-05 23.11.27

sahur : mihun tomyam

sebab baru sampai Shah Alam from Setiu, so malam ni sahur kedai je la. lauk pauk semua tak sempat nak g shopping lagi.

2016-06-06 19.25.14

2016-06-06 19.29.01

berbuka : daging masak 3k + sayur campur + telur mata + ayam goreng + buah buahan + kek pisang

semalam MIL dah bagitau nanti berbuka kat rumah, so tak payah la masak 🙂 heheee

2 Ramadhan

2016-06-06 15.53.43

sahur : samyang ramen

2016-06-07 19.19.57

berbuka : daging masak 3k + sayur campur + sambal ikan bilis jering + kari sotong + air teh bunga

daging and sayur MIL tapaukan semalam, nak buat sahur sebab kitorang macam dah lama tak sahur makan nasi, so simpan untuk arini je.

3 Ramadhan

2016-06-08 03.59.56

sahur : nasi goreng cina + sambal ikan bilis2016-06-08 19.23.48

berbuka : ayam masak merah + tongkeng madu + air cocktail

4 Ramadhan

2016-06-09 02.00.17

sahur : bubur lambuk

mr.husband tapau dr umah MIL, so buat sahur hehee..

2016-06-09 19.20.13

berbuka : daging bakar and kicap + ayam masak merah + telur dadar + air sunquick

phew, syok dapat makan daging bakar from KB. thank you Ayah Chir tolong bawa balik ke Shah Alam.

5 Ramadhan

2016-06-10 05.31.50

sahur : egg tart + air kurma

egg tart ni beli semalam, ada tengok kat group Sarbanz orang viralkan pasal egg tart ni kebetulan ada pergi area situ, me beli la untuk rasa.

2016-06-10 19.21.08

berbuka : tomyam daging + telur dadar

6 Ramadhan

2016-06-11 05.22.43

sahur : roti cheese sausage2016-06-11 17.47.58

berbuka : berbuka puasa dekat Kelab Golf Seri Selangor.. sebab ada coupon kita guna la coupon ni hehee..

2016-06-11 19.14.40

kgss

2016-06-11 19.05.42

2016-06-11 20.14.45 kgss1 kgss2 kgss3

sampai sana around 6.45pm kiri kanan meja semua dah amik makanan, pergh paling menarik semua table duk amik chili crab. turn me nak amik chili crab dah habis, sedih betul. amik la sepit ketam saje, duk kejap nampak orang dah refill buffet, cepat cepat g amik crab bebanyak. puas hati weh chili crab dia sedap gilos. 10 ekor amik me sorang makan HAHA and lamb dia pon sedap, pisang goreng cicah kicap pon sedap, soto pon sedap, satay lagi la sedap daging ayam semua sedap, senang cite semua makanan dia sedap la. tak rugi kalau pergi.

7 Ramadhan

2016-06-12 04.20.32

sahur : egg tart + roti cheese sausage

dalam fridge ada left over egg tart and roti ni, so sahur makan ni je la.

2016-06-12 18.41.06

berbuka : ikan bakar and air asam + pari masak taucu + telur dadar + sayur campur goreng

unplanned pon nak berbuka rumah MIL, saja jalan jalan g bazaar ramadhan tapi macam biasa la bertahun tahun kalau pergi pon mesti tak beli pape hahaaa pergi nak tengok orang je. balik dari bazaar, singgah rumah MIL, sekali diorang ajak berbuka sana plak.. rezeki jangan ditolak, tak gitu 🙂

Leave a Reply