MENCARI SESUAP NASI..

bangun agak awal, macam tidak percaya, hari tiada class tapi bangun awal. tak logik bukan..? tapi ini lah realiti. kahkahkah. hari ini bekerja. part time, kat PKPS Shah Alam. ada function, malay wed. orang laen last week dah bekerja, khamis,jumaat,sabtu and ahad tapi me hari ini baru mula. kerja amal. kerja penat-penat, tapi untuk dijadikan donation. *eh lupe lak keje kena ikhlas*  ehe.. start bersiap kul 12pm.. gerak g college kul 2pm, sebab kena kumpul kat sane dalam 2.30pm, bas patut datang 2.45pm tapi agak malang and sungguh malang.. bas akhirnya sampai pukul 4.10pm.. my classmate yang part time kat Concorde Shah Alam, Sheraton Subang, Sime Darby Convention Cntr, Carlton Holiday semua dah gerak awal.. padahal keje masuk kul 4pm..eh bukan, pukul 4 dah mesti ade kat sane.. tapi ini bukan masalah kami, masalah transport mereka la, lambat sampai. bas dah sampai, naik-naik je aircond nye tidak berfungsi. gile panas oke *panas dunia* hoho.. baru je sampai kat bulatan kayangan bas problem, terpaksa la turun.. den sampai la satu van, tapi dalam van tu dah ade 10 orang, tambah me n my classmate yang laen jadik 20 orang. 20 orang ok!!! ramai gile macam sardin, macam bangla, nepal pon ade kahkahkah.. sibaek la dekat.. sampai PKPS 4.30pm, tengok-tengok semua table dah setting. pastu juz tolong sket la, around 7pm ade briefing, pastu kul 8pm function bermula.. 600pax, gile ramai..malay wed, so takde la susah sangat, sebab die ramai amek part timer so keje agak ringan la.. keje berat-berat laki la buat haha.. me kena serve table Jaffar Onn, Rohana Jalil n Maya.. sebaek mereka tak cerewet, tapi sangat rugi, camera tak bawa.. kalo tak boley snap pic ehe.. kul 12am function abes, around 2am baru sampai rumah, sangat penat okeh. penat badan tu tidak la, tapi kaki ku sangat la saket.. berdiri sangat lame.. oh tadi before balek sempat la amek flowers kat situ.. ala, lagipon nanti diorang akan buang gak, so kalo amek pon tak kesah kan, ehe.. ape lagik, balek rumah activity mensnap pic la kahkahkah!

lepas rest-rest sekejap, mandi la.. siap mandi memulakan aktiviti merendam kaki dengan garam kristal.. tengah mengupdate blog sambil merendam kaki..

 

1 hari dah lepas.. ade lagik 9 kali kena kerja.. warghhhHhhHhh..!!!

 

 

* hari ni takde pic makan-makan oke, nak makan pon tak selera sebab penat..

oh sudah pukul 4.26am, mau tido la.. penat!

 

18 comments

  1. iziana says:

    aku pon suke amik bunga lepas majlis habis
    hahahahha
    jakun kan?
    asal majlis habis n org nk buang bunga,
    aku mesti amik!

  2. nieja says:

    iziana:: haha..
    tau takpe, drp die buang kan
    baik amek pastu letak dlm vase den
    letak kat meja study, lagik cun haha..
    bunga free 🙂

Leave a Reply