HAPPINESS..

oke, ni cite friday lepas till today.. malas nak update detail sangat, so tengok je la pic yang ade tu..

Friday from Shah Alam back to KB, patotnye today ade class. 2 class. tapi skip je la kan sebab semangat nak balik. ala lagipon last-last tau dr classmate takde class pon today. so tak rugi pon aha. satu tindakan yang bijak πŸ™‚ kalo tunggu kelas mesti kena balek bas malam ni.. so me naek bas pagi, 8.30am sampai KB 5.15pm camtu la. den Chox datang pick up me, belom sampai rumah my cuzzy, Sha call ajak pegik Tesco. so me suruh Chox stop kan depan lorong nak masuk ke rumah tu, den Sha datang pick up kat situ, pegik Tesco ngan Mama, Sri, Sha n her’s mom, Umi Yah. temankan Sha nak pegik beli kain, untuk dipakai majlis esok, tapi tak jumpe, sangat kesian. pastu terasa sangat lapar, pegik la beli BigApple, plan memula nak bawa balek rumah, tapi disebabkan tahap kelaparanku sudah ditahap max teros je bantai makan. sebab sepanjang ondaway dari Shah Alam ke KB, juz makan 1 keping roti sahaja. balek dari Tesco, singgah rumah Sha, teros Maghrib kat sane, den pegik beli makanan lagik, lapar oke! hahaha..den balek rumah my grandma, masuk rumah salam-salam same family den teros ke dapur bantai makan, makanan yg dibeli tadi. lepas makan pegik rumah Mummy, tolong buat persiapan itu ini.. and makan again. sebab lame gile tak makan siput sedut masak lemak. around 3am makan again. omaigod. sile kira hari ni saje bper kali me makan whahhaha..

Saturday bermula la majlis nya, majlis menyambut menantu. my cuzzy Abe yang kawen last month.. aritu kan reception kat KL, den ni baru buat kat KB.. so juz tengok picca nye..

Β abes je majlis, pastu kami meraikan birthday kakak kepada Liyana Jasmay, Dieyla.. pic die tiup candle and potong cake terlupe plak kat camera sape haha.. so takde pic.. hm if nak tengok more pic, sila klik sini Video 1 n Video 2

Sunday keluar makan ngan my family, Mama, Iwe, Sri, Faris..my aunts, Cikna,Teh,Umi Yah,Ciksu.. my uncles, Ayah Chik n Uncle Shamil, my cuzzy Sha, Nadia, Aimi, Afnan,Β Fiera, Arissa, Ika, Aliff, Darwisy n Syakirin.. pegik makan Mee Poksan..

and sepatutnya balek ke Shah Alam tonite la, but takde ticket ehe.. so balek ke esokkan harinya..

Monday tido 6am, bangun 7.30am bersiap-siap nak balek Shah Alam. Chox, Muiz n Afnan yang antar kat Stesen bas, Jln Hamzah.. almost 1 hour jugak la tunggu.. naek bas teros bantai tido. ngantuk gile. dah la dapat seat depan skali. gile penat badan, jauh gile perjalanan..adeii.. naek bas 9.20am gtu la, den sampai Shah Alam around 7.20pm. gile lame oke. penat nakmampos. den my mr.bf datang pick up kat Sek 17. den teros g makan kat area Padang Jawa..

disebabkan mase ondaway hanya memakan sekeping roti, setiap kali naik bas mesti tak makan, takde selera haha.. bile dah sampai ke destinasi perut mula la b’bunyi haha.. after dinner, teros balek rumah. kemas bilik, basuh baju, online sekejap, den bantai tido, sebab class kul 8am sok!

Tuesday 8am-10am class Recreation Management, tapi sangat hampa lecture datang cakap jadual dah tukar haha. dah tukar ke 10am-12pm cis. so pegik la melepak kat Rafi Bistro. 10am-12pm class Recreation Management, tapi abis tak sampai kul 12pm pon, biase la 1st class kan today. pastu de gap 2 jam, melepak kat college je la. 2pm-4pm class Hospitality Marketing. den 4pm-6pm ade class Tourism Planning tapi sebab dah tukar jadual, ramai student clashing. so membuat conclusion sendirik teros blah. haha. den teros pegik Sek 7, Molek Simply Kelatelicious pegik makan kat sana.. pegik same Put, Yati n my mr.bf..

oh my pic takde kat sini, sebab me yang snap pic huhu..

Β 

birthday wishes

23 nov- hpy belated b’day my dear, Yatie

n also to my dear Kak Yan..

* to Iziana, sorry sangat-sangat dear, i memang tak sempat nak jumpe u.. next time oke! jgn marah ye ehe..

26 comments

  1. miazo says:

    MAKAN JER…..apasal gambo banyak sangat kak nieja pening la da la merah semua…banyaknya hadiah untuk pengantin kak nieja x amik 1 ker…hahahha…patut la dalam bilik jer sepanjang hari rupanya update blog….PANJANG GILER do

  2. totinx says:

    nieja.. u comment diri sendiri ke?
    ahahaha

    btw, suke gile tgk pic abe ngan sis elina tuuuu
    sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet sangatttt
    btambah sweet sb die kai baju pink kot
    ehehe
    send my regards to them ok!

  3. nieja says:

    miazo:: haha ko baru tau ke
    akak ko yg ni mmg suke gile MAKAN
    hahaha..

    tu la merah menyala..
    sbaek x pink kan
    lau x, aku la org plg suke
    hihi..

    hadiah?
    ehh mane de, tu kan adiah
    utk pgntin.. kan besh la
    dpt bday present byk cmtu..
    heaven gile..haha..

    tu la blk clge tros masuk bilik
    updte blog la..
    drp duk kat luar buat myemak je
    nengok muka kakak ko.. merangkap
    adek angkat kak yati, merangkap
    kawan baek kak teeny, n merangkap
    kakak angkat ko, katy n sue
    hahahhahaha..buat myemak je lau
    aku kat luar.. nengok muke die
    kusut n myemak kan lagi pemandangan
    hahahahah

  4. nieja says:

    totinx:: waklu..
    mia la yg terpakai name i
    sebab die lupe nak tukar
    name hahah..bngom si mia neh..
    tekejut gak i tgk.. tetibe
    1 comment from nieja, cam blur seketika
    xkan la i comment utk diri sndiri haha

    tu la snguh sweet kan πŸ™‚
    okeh nant i sampaikan salam u πŸ™‚

  5. ecah says:

    huhhhh sungguh lawa pelamin katil dan banyakkkkknyerrrr hadiahhhhhhhh.. ni yg rase nak bsanding lagi skali nih.. opppsssstttt!!!! suke sangat gamba happiness atas skali tuhh.. huhuhuhu merahnyerrrrr melaram..

  6. eiza says:

    suka sgt tgk ur family pakai baju sama color.. sepakat betul.. klau my family dah huru hara dah..

    pastu suka tgk decoration kat katil pengantin..tantekk nyer…

    psst: nieja, nak password entry kat bwh ni..hehehe

  7. nieja says:

    sarra:: sarraaaaaaaa!!!
    muncul plak u..
    cam da lame u x masuk sini
    ehe..

    oh jeles?
    so ape lagik
    cepat la kawen..

    yerp! nxt time k kite jmpe
    susah la sebab u keje ikot
    hari kl punye..

  8. nieja says:

    eiza:: sepakat membawa berkat
    kah kah kah!

    decoration tu sangat simple
    kan, but very nice πŸ™‚
    simple n nice ehe..

    pass?
    oke nant i bg kat ur ym!

  9. nieja says:

    anot:: yerp..
    itu lah put
    yang ko tanya2 yang
    mane satu put tu haha..

    pic? mlm nant la kalo
    u onlen.. sangat bz lah!
    6.30pm baru balek clge
    ah penat!
    mlm de hal lagik..

  10. sarra says:

    i masuk cni everyday tgk gmbr2 u..
    tp i pemalu nk komen.hehe..
    suke r tgk gmbr2 ni..
    tu r psl kije ikot kL..
    xpe2 nnt i suh kL ikot i plak.hehe..

  11. adaamazlan says:

    weh mum amek mn pitca byk2 neyh?
    ako nop jgk!!
    hampeh….
    bakpo pitca mum hok duk makey sokmo eh?!
    mmg xleh mkn herbalife lar mum neyh…wah3…

  12. nieja says:

    sarra:: oh..
    mendiamkan diri la eh
    *pdhal i pon same*
    kdg2 bz smpai x sempat nak
    komen2.. hanya membaca n3 je
    ehehe..

    oh boley eh gitu?
    lau camtu u suruh la KL ikot u plak
    whahhaha..

  13. nieja says:

    adaamazlan:: picca ni?
    dr camera aku yang bernama dolly
    itu la.. n from camera teh n sis el
    from k.et x ley nop amek, sebab
    cable dio iley, nok pkai mmry card
    dio xley sebab xleh nok masuk kat lappyku..
    card reader pom xdop..

    duk makey sokmo??
    hahahhha..
    tu la psal..
    x jadi apo kalu guno
    herbalife whahahhaha

  14. elin says:

    amboi.. sakit mate sume merah..
    best giler ah wedding tu!!! rugi nyer x dpt g..sob..sob..!!
    ari sabtu tu asyik teringatkan KB jer.. sedih duh x dek kat ctu.. smpi nk shopping pun xde mood..
    hehehe..ur souvenir tgu jelah ek!! siap kaler pink lagi tuh. mahal tau elin beli smpi beribu-ribu dowh.. ribu rupiah lar..hahahaha

  15. nieja says:

    elin:: aik memula k.nieja ingat elin
    ade blog, skali tekan kuar blog k.nieja
    lak, msti elin x tukar sebab aritu k.nieja
    pkai pc umah elin haha..

    haha..jangan jeless!!
    tu la sian ke elin n fmly
    kalo ade kan besh..
    mesti lagi ramai n lagi meriah..
    x jeles ke tgk pic hooray tu?
    hihihi..

    svnier..??pinkkkk..??
    okeeeeeeeee.. tak sabarrr..
    πŸ™‚

Leave a Reply