HARI RAYA AIDILADHA

salam aidiladha.

actually ni my first time beraya without my family πŸ™ family in law pon takde πŸ™ Β sehari before raya, Mama sanggup nak datang amek sebba ticket flight dah mahal, ticket bas jangan harap la kan. tapi disebabkan hal hal tertentu, takleh balik jugak. ok fine T___________T 3 hari sebelum raya duk menangis je HAHA. sebelum tidur mesti menangis, terkenangkan tak balik raya hurmmm.. tapi redha je la. nasib baik 4 hari before raya baru datang Shah Alam. malam raya still busy duk siapkan cakes, cupcakes n bla bla.. sebab stress terkenangkan family kat KB mesti tengah happy happy, so mr.hubby ajak lepak. malam raya lepak? tak cool ok.. orang malam raya duk menganyam ketupat HAHA so, me tak follow.. suruh mr.hubby hantar kat rumah my uncle Ayah Chir.. Ayah Chir n Nabihan balik KB, tapi Aunt Da n Syukrina tak balik sebab on monday Syukrina ada 3 paper. rasa macam lega sket, esok boleh la beraya ngan diorang πŸ™‚

gambar dipagi raya..

jauh diperantauan T____________T

kalau kat KB pagi raya mesti tak makan ketupat, takpe la sebab beraya kat Shah Alam, makan je la ketupat. lepak makan lepak makan. sebab tak tau nak buat ape. then, dalam tengahari pegi Bangi, rumah my bff Mokcik

ade nasi minyak, ada rendang.. tapi sebab excited sangat makan sampai lupa nak snap pic. takpe la letak pic kek je la :p

stay rumah Mokcik sampai 3 lebih kot, then terus pegik rumah my aunt Ciksu. plan terus pegik Ipoh, last minute cancel. sebab Shabila baru keluar ward.. so dia macam tak larat lagi.

sebab tak jadi pegik Ipoh, pegik beraya rumah Boh a.k.a Kak Zetty kat Bukit Jalil..

balik dari rumah Boh pon dah malam, so terus singgah rumah my cousin Abe.. sebab his wife Kak El baru bersalin baby girl..

my anak sepupu, Elana Khadeeja πŸ™‚

welcome to Sri Nakhoda Clan!

3 pagi, baru balik rumah. beraya sakan. mengalahkan orang kat KB beraya HAHA.. btw, selamat hari raya aidiladha untuk semua πŸ™‚ sedihnya tak makan daging korban pon lagi T_____________T

2 comments

  1. kak ita says:

    mokcik, dia tu ramah dgn akak dulu masa akak tlg packing2 souvenir wedding awak

    *tak apalah tak makan daging korban lagi, mama mesti simpan untuk awak nanti bila balik setiu… cuma dah tak fresh lah

    SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA NIEJA!

  2. Nieja Muhaimi says:

    kak ita :: mokcik tu memang
    peramah orangnya kak ita..
    kalau dia bercakap x reti nak stop
    aggagaga!

    mama baru kirim semalam,
    oh tak sabarnya nak makannnnn!!!

    selamat hari raya akak!

Leave a Reply