OTORINOLARINGOLOGI HOSPITAL SHAH ALAM

14516470_1573914099582921_709476374217836098_n

hasil 4 kali jumpa doctor, tukar ubat titik saja dah berapa kali. pada asalnya telinga ni tetiba bunyi berdengung, sebab sehari sebelum tu memang ada selesema teruk. pastu doctor cakap ada kesan berlubang sikit dekat gegendang telinga. dah ok yang tu demam panas on off, jumpa doctor lagi sebab ada bengkak plak depan gegendang telinga tu. dah ok demam start sakit kepala sangat sampai muntah muntah pergi jumpa doctor lagi, bengkak dah surut tapi still ada lagi la sikit. pastu dah start balik Shah Alam, tak boleh nak tido bila nak tido je telinga ni sakit je, bunyi berdengung tu still ada sampai sekarang. kekadang dia ok kekadang tak tapi kebanyakan memang tak ok la. lastly, mr.husband ajak jumpa doc pakar ENT. MIL suruh pergi PPUM, tapi dah nak tidur tu baru terpikir Hosp Shah Alam kan dah ada sekarang ni, why not try pergi sana je dekat pun dekat..

2016-10-24 07.52.52 2016-10-24 08.55.03

mr.husband terpaksa amik cuti untuk bawa pergi jumpa pakar.. sebab takde surat rujukan, pergi KK Shah Alam dulu, then dia pun memang suruh refer pakar sebab dah sebulan still tak ok.. omg murah ok RM 1 je. menunggu pon tak lama, register kejap then x sampai 5 min dah boleh jumpa doc.. lepas dah dapat surat dari doctor, terus bawa surat tu pergi Klinik Otorinolaringologi

2016-10-24 10.54.24

dah bagi surat dekat sini, dekat setengah jam jugak kot baru bleh turun bawah balik untuk buka files baru.

2016-10-24 09.25.25

tunggu turn nak dapatkan files ni lama skit dalam sejam kot, lepas register lagi sekali baru bleh naik ke Otorinolaringologi

2016-10-24 11.58.38

2016-10-24 10.49.53

dekat sini banyak step jugak la, memula jumpa Doctor dia check telinga hidung dulu, then dia spray ubat. and bila dah ok skit dia panggil kena pergi check gegendang telinga plak dekat bilik audiometri, masa check gegendang telinga, rupanya ada lebihan liquid belakang gegendang telinga, sebab tu selalu bunyi macam ada air. lepas tu jumpa doc lain pulak untuk last check hidung..

2016-10-24 13.17.05

dah settle semua dapatkan kad follow up untuk lagi 3 weeks, and terus pergi kaunter farmasi. kat sini tak ramai orang pon tapi punya la lama menunggu dekat 45 min jugak kot, tapi bila dah balik rumah kebetulan ada orang share article INI ok now dah paham heheee..

2016-10-24 14.15.43

so, next follow up 18 Nov ni.. harap harap semuanya ok la lepas ni..

2016-10-24 14.33.19

before balik rumah, singgah lunch nasi ayam kat kedai fav kitorang kat sek 19, selalu pergi tapi tak tau nama kedai pon sebab kitorang selalu panggil kedai murah hehee..

2 comments

  1. Sally Ang says:

    Macam mana dengan experience di ENT Hospital Shah Alam? ENT sana cukup professional tak? Saya ada masalah goitre

Leave a Reply